fotografi perkahwinan Ipoh

Outing Gunung Lang Bersama Ipoh Photographer & Talent

Pada 8 September yang lepas, aku berkesempatan untuk join Outing anjuran Group Ipoh Photographer & Talent ni. Dah agak lama rasanya tak shoot talent yang ada di Ipoh..banyak sebenarnya..Tak tahu pula yang pagi tu, depa ada shoot juga bersama Nikon Club Malaysia yang mana banyak acara menarik yang aku tak tahu selama ni ada. Rugi betul la rasanya..Adeh..

So skang ni aku dah register..lepas ni boleh la join semua aktiviti Nikon Club ni..yes..

Ok lah..jom tengok hasilnya..tak banyak sangat aku edit..cuma ini je yang sempat..maklumlah..kebelakangan ini agak bizi nampaknya dengan banyak plak tugas dan juga tak lupa rumah terbuka sana sini..kan?

fotografi perkahwinan Ipoh

Facebook

fotografi perkahwinan Ipoh

fotografi perkahwinan Ipoh

Talent ni ada dua orang iaitu Sue dan juga Putri. First time juga shoot depa bedua ni..walaupun depa ni sebenarnya dah agak lama juga jadi talent untuk photographer ni…cuma aku je jarang join outing-outing yang ada..:D

Kepada mereka yang mencari photographer di sekitar Ipoh, boleh tengok Pakej yang ada kalau berminat untuk saya tolong anda abadikan memori perkahwinan anda menjadi sesuatu yang indah..:D

Tasek, Ipoh HDR Version

Foto ini ditangkap dan telah diedit untuk mendapatkan HDR dengan menggunakan single image sahaja. Cuaca pada waktu petang selepas hujan tu membuatkan saya rasa sesuatu apabila melintasi flyover tu selepas balik dari kerja. Kebetulan pada masa tersebut cahaya matahari masa tu sedang merah kekuningan..

Memang masa tu fikiran ingat kamera dirumah je masa tu..kelam kabut tukar baju semua dan terus gerak ke sana..sempat gak ajak kawan-kawan yang lain..nampaknya tiada yang berminat..so apa lagi..terus gerak, tetapi nasib tak menyebelahi saya nampaknya..sebuah kereta bergerak amat slow dan ada lori pula kt belakangnya….so terpaksa slow..nak potong masa tu orang sibuk balik kerja..so..inilah hasilnya..walaupun tak seberapa…tapi saya rasa puas hati..:D

Berikut merupakan gambar sebelum dan selepas bagi gambar ini ye..cuba lihat apa yang berbeza..:D

Outing Gempaq 2011 – Taman Botani

Pada 24 Julai 2011 yang lalu rakan-rakan photographer saya telah buat satu outing beramai-ramai yang disertai ramai photographer dari sekita Perak untuk turut serta dalam acara yang rasanya agak besar. Saya juga tak ketinggalan untuk menyertai acara ini yang mana semua photographer berpeluang untuk mengambil gambar talent-talent yang telah dikenal pasti dengan tema mereka pada hari itu adalah mengenakan pakaian Kebaya.

Lebih kurang pukul 10.00 pagi, kami berkumpul dan sesi pun dimulakan mengikut group-group tertentu…Jom lihat antara beberapa hasilnya..:D