Fotografi Perkahwinan Taiping

Majlis Resepsi : Zue’eina & Nawi

Memang agak lama juga tak update blog Fotocinta ini. Sibuk dengan editing dan juga kerja hakiki seharian. Apa pun saya akan cuba juga update untuk tatapan mereka yang ingin mendapatkan jurugambar perkahwinan mereka yang berpatutan di sekitar Ipoh ataupun di seluruh negeri Perak mahupun di seluruh Malaysia.

Majlis pasangan kali ini diadakan di Batu Kurau, Perak. Memang agak jauh daripada Ipoh, tetapi tetap sampai untuk mendapatkan shot-shot terbaik. Lokasi outdoor mereka memilih untuk shoot di Taman Tasik Taiping yang memang terkenal dengan lokasi yang sangat cantik untuk gambar-gambar perkahwinan. Memang tak dinafikan ramai jurugambar perkahwinan Melayu ataupun bangsa lain memang selalu buat photoshoot outdoor di Taman Tasik Taiping ini.

Pasangan kali ini adalah Zue’eina dan juga Nawi. Walaupun sebelum ke outdoor ni, tayar kereta saya pancit, tapi nasib baik la juga kedai tayar buka pada hari tersebut. Risau juga kalau tak dapat nak habiskan photoshoot outdoor mereka ini.

Alhamdulillah, album pun telah selamat diberikan kepada mereka dan mereka berpuas hati dengan kualiti yang diberikan. Kalau nak tengok contoh album, boleh rujuk page Contoh Album dan lihat sendiri album jenis bagaimana yang anda akan dapat nanti. Lain photographer, lain produknya, jadi terpulang kepada anda untuk memilih mana yang berkenan di hati.

Orait, jom kita tengok beberapa gambar eksklusif mereka sewaktu outdoor di Taman Tasik Taiping.
Fotografi Perkahwinan 2016

Continue reading

Fotografi Perkahwinan Ipoh

Majlis Bertandang Zul & Asz

Sampai pula ke majlis bertandang bagi pasangan Asz dan Zul. Jika pada post sebelum ini merupakan gambar-gambar sekitar majlis akad nikah dan resepsi. Pasangan ini menempah untuk pakej untuk bertandang sekali.

Berapakah total keseluruhan pakej, bolehlah contact saya menerusi contact form ataupun melalui nombor telefon yang tertera. Digalakkan untuk Whatsapp sahaja supaya mudah untuk saya send pakej fotografi perkahwinan yang ada.

Dah tak rasa segan dah, pengantin rasa lebih yakin dan selesa apabila berposing depan kamera. Itu yang rasa paling best bagi seorang wedding photographer. Banyak shot shot menarik dapat ditangkap untuk kenangan mereka berdua.

Majlis bertandang yang diadakan pada 14 September 2014 di Taman Perpaduan, Ipoh ini amatlah bermakna bagi keluarga beliau seluruhnya. Semoga pasangan ini sentiasa mendapat rezeki yang melimpah ruah serta kesejahteraan di dunia dan akhirat bersama.

Fotografi Perkahwinan Ipoh Continue reading

Pakej Fotografi Perkahwinan Perak

Memori Perkahwinan Asz & Zul

Meriah. Memang itulah sahaja ungkapan yang boleh diucapkan oleh saya sepanjang saya menghadiri majlis perkahwinan mereka. Bermula sejak akad nikah, sehinggalah ke majlis bertandang untuk majlis mereka.

Senda gurau pengantin, dan juga keramahan keluarga kedua belah pihak membuatkan saya berasa senang hati untuk berada bersama mereka merakam detik-detik bahagian pasangan Asz dan Zul yang berlangsung di Ipoh pada 12 dan 13 September 2014 yang lalu.

Album mereka telah pun selamat dihantar dan alhamdulillah mereka berpuas hati dengan hasil kerja Fotocinta. Diharapkan dapatlah mempromosikan Fotocinta pada kawan-kawan yang lain juga ye? 😀

Apa kata kita lihat sejenak keseluruhan album mereka. Ini merupakan layout custom album yang telah dipilih oleh pasangan ini. Senyuman dan kemesraan mereka jelas terukir semasa hari bahagia mereka berdua.Majlis Perkahwinan Asz dan Zul

Continue reading