Perkahwinan Liza & Naim – Teluk Intan

Pasangan seterusnya yang telah menjadi client saya ialah pasangan Liza dan Naim. Majlis akad nikah telah diadakan di Teluk Intan selepas solat maghrib. Walaupun serba sederhana, memang cukup meriah sekali apabila majlis perkahwinan dihadiri oleh ramai sanak saudara dan tak lupa juga gelagat si kecil yang biasa cukup suka dengan kamera. Pelbagai kaletah anak kecil ini dapat dilihat, ada yang takut, dan ada juga yang sentiasa minat untuk menangkap gambar. Macam ada sorang adik dalam gambar di bawah, memang cute sekali gelagatnya dihadapan kamera bukan?

Semoga pasangan Liza dan Naim berbahagia hendaknya dan semoga dikurniakan cahaya mata yang comel-comel belaka supaya menjadi penghias rumah tangga yang bahagia.
pakej-fotografi-perkahwinan-teluk-intanpakej-fotografi-perkahwinan-teluk-intanpakej-fotografi-perkahwinan-teluk-intanpakej-fotografi-perkahwinan-teluk-intanpakej-fotografi-perkahwinan-teluk-intanpakej-fotografi-perkahwinan-teluk-intanpakej-fotografi-perkahwinan-teluk-intanpakej-fotografi-perkahwinan-teluk-intanpakej-fotografi-perkahwinan-teluk-intanpakej-fotografi-perkahwinan-teluk-intanpakej-fotografi-perkahwinan-teluk-intanpakej-fotografi-perkahwinan-teluk-intanpakej-fotografi-perkahwinan-teluk-intanpakej-fotografi-perkahwinan-teluk-intanpakej-fotografi-perkahwinan-teluk-intanOutdoor bagi majlis perkahwinan pasangan Liza dan Naim ini telah diadakan di beberapa tempat dan Liza mahukan mercu tanda Teluk Intan iaitu menara condong Teluk Intan dalam gambar weddingnya. Memang agak susah sebenarnya nak tangkap disebabkan pada masa ini cuaca sangat terik dan angin yang kuat.

Tambahan pula orang disekitar pada masa tu agak ramai juga, agak sukar hendak mendapatkan shot yang saya inginkan bagi kedua pasangan ini. Walaupun sukar, dapat juga saya snap satu moment yang menarik bersama pasangan pengantin dan Menara Condong Teluk Intan.

Pakej Fotografi Perkahwinan Perak

Majlis Perkahwinan Ayu & Azlan

Majlis kali ini merupakan bagi pasangan Ayu dan Azlan yang berlangsung di Kuala Kangsar dan juga di Teluk Batik. Pasangan ini telah menempah pakej untuk bertandang sekali iaitu untuk kedua-dua belah pihak. Photoshoot berlangsung dengan baik, tetapi pada masa ini cuaca memang amat panas. Tambahan pula berdekatan dengan laut dan sinar mentari laut memang membuatkan rasa kepanasan tu bertambah.

Alhamdulillah, album bagi kedua-dua majlis berkenaan telah pun selamat dihantar menggunakan perkhidmatan Pos Laju. Setakat ini tiada lagi masalah untuk menghantar album berkenaan disebabkan ianya dibalut dengan baik sekali. Terima kasih diucapkan kepada semua pelanggan yang menempah Pakej Fotografi Perkahwinan bersama Fotocinta untuk tahun 2014 ini.

Berikut merupakan gambar-gambar yang saya kongsikan untuk kedua-dua pasangan ini

Pakej Fotografi Perkahwinan Perak
Pakej Fotografi Perkahwinan Perak
Pakej Fotografi Perkahwinan Perak
Pakej Fotografi Perkahwinan Perak
Pakej Fotografi Perkahwinan Perak
Pakej Fotografi Perkahwinan Perak

Pasangan Ayu dan Azlan telah memilih pekan Kuala Kangsar sebagai tempat outdoor photoshoot. Sesungguhnya Bandar Diraja ini sungguh unik dengan bangunan yang sungguh menarik untuk photoshoot bagi fotografi perkahwinan. Selain itu, kami juga melakukan penggambaran di Victoria Bridge, Karai, lebih kurang 20 minit perjalanan dari pekan Kuala Kangsar. Memang agak mencabar juga disebabkan jika tersilap langkah, buruk padahnya.

Bagi mereka yang ingin menempah awal bagi fotografi perkahwinan mereka pada tahun 2014, masih lagi banyak tarikh untuk anda booking dengan kadar yang segera. Mungkin tak lama lagi, harga pakej perkahwinan akan mula diubah bagi membolehkan pakej tahun 2015 dimulakan..:D

Untuk semakan, anda boleh lihat di page Contact dan bolehlah mengisikan borang yang disediakan untuk pertanyaan. Insyallah dalam masa 24 jam saya akan memberikan maklum balas. Pastikan email dan maklumat yang diberikan adalah jelas supaya mudah untuk saya memberikan pakej – pakej yang sesuai bagi Fotografi Perkahwinan anda itu.

Fotografi Perkahwinan Melayu

Memori Perkahwinan Kamarul & Huda

Pengantin seterusnya adalah pasangan Kamarul & Huda yang mana Huda merupakan salah seorang rakan semasa sekolah dulu dan alhamdulillah telah selamat diijabkabulkan dengan pasangannya Kamarul. Majlis berlangsung di Ipoh iaitu di Dewan Carsem, di Jalan Lapangan Terbang, Ipoh yang mana berlangsung dengan gilang gemilangnya.

Pertama kali juga saya berpeluang untuk buat sesi photoshoot outdoor di dalam Mahkamah Tinggi Ipoh. Memang satu pengalaman yang payah nak dapat. Jadi peluang yang sekali sahaja ini saya manfaatkan dengan mengabadikan foto-foto perkahwinan mereka di dalam mahkamah disebabkan kedua-duanya memang bekerja di dalam mahkamah.

Jom kita lihat gambar-gambarnya. Untuk pengetahuan, bilik ni memang amat panas dan untuk pose kan pengantin dan juga setting lighting pada masa ini amat mencabar. Ditambah pula pada masa ini cuaca panas..memang berpeluh dibuatnya nak shoot pengantin. Berapa kali juga rehat untuk menghilangkan panas.

Fotografi Perkahwinan Melayu

Fotografi Perkahwinan Perak Continue reading