Fotografi Perkahwinan Taiping

Majlis Resepsi : Zue’eina & Nawi

Memang agak lama juga tak update blog Fotocinta ini. Sibuk dengan editing dan juga kerja hakiki seharian. Apa pun saya akan cuba juga update untuk tatapan mereka yang ingin mendapatkan jurugambar perkahwinan mereka yang berpatutan di sekitar Ipoh ataupun di seluruh negeri Perak mahupun di seluruh Malaysia.

Majlis pasangan kali ini diadakan di Batu Kurau, Perak. Memang agak jauh daripada Ipoh, tetapi tetap sampai untuk mendapatkan shot-shot terbaik. Lokasi outdoor mereka memilih untuk shoot di Taman Tasik Taiping yang memang terkenal dengan lokasi yang sangat cantik untuk gambar-gambar perkahwinan. Memang tak dinafikan ramai jurugambar perkahwinan Melayu ataupun bangsa lain memang selalu buat photoshoot outdoor di Taman Tasik Taiping ini.

Pasangan kali ini adalah Zue’eina dan juga Nawi. Walaupun sebelum ke outdoor ni, tayar kereta saya pancit, tapi nasib baik la juga kedai tayar buka pada hari tersebut. Risau juga kalau tak dapat nak habiskan photoshoot outdoor mereka ini.

Alhamdulillah, album pun telah selamat diberikan kepada mereka dan mereka berpuas hati dengan kualiti yang diberikan. Kalau nak tengok contoh album, boleh rujuk page Contoh Album dan lihat sendiri album jenis bagaimana yang anda akan dapat nanti. Lain photographer, lain produknya, jadi terpulang kepada anda untuk memilih mana yang berkenan di hati.

Orait, jom kita tengok beberapa gambar eksklusif mereka sewaktu outdoor di Taman Tasik Taiping.
Fotografi Perkahwinan 2016

Continue reading

Fotografi Perkahwinan Melayu

Memori Perkahwinan Kamarul & Huda

Pengantin seterusnya adalah pasangan Kamarul & Huda yang mana Huda merupakan salah seorang rakan semasa sekolah dulu dan alhamdulillah telah selamat diijabkabulkan dengan pasangannya Kamarul. Majlis berlangsung di Ipoh iaitu di Dewan Carsem, di Jalan Lapangan Terbang, Ipoh yang mana berlangsung dengan gilang gemilangnya.

Pertama kali juga saya berpeluang untuk buat sesi photoshoot outdoor di dalam Mahkamah Tinggi Ipoh. Memang satu pengalaman yang payah nak dapat. Jadi peluang yang sekali sahaja ini saya manfaatkan dengan mengabadikan foto-foto perkahwinan mereka di dalam mahkamah disebabkan kedua-duanya memang bekerja di dalam mahkamah.

Jom kita lihat gambar-gambarnya. Untuk pengetahuan, bilik ni memang amat panas dan untuk pose kan pengantin dan juga setting lighting pada masa ini amat mencabar. Ditambah pula pada masa ini cuaca panas..memang berpeluh dibuatnya nak shoot pengantin. Berapa kali juga rehat untuk menghilangkan panas.

Fotografi Perkahwinan Melayu

Fotografi Perkahwinan Perak Continue reading