Outing Pra Raya Anjuran Ipoh Photographer & Talent 2012

Pagi tadi aku sempat untuk join satu outing yang bertemakan Hari Raya 2012 yang mana mungkin kebanyakan photographer akan cuti panjang sempena bulan Ramadhan yang mulia ini. Event dijangkakan dimulakan pada pukul 8 lebih, tapi biasanya outing memang jarang sekali aku tgk mula tepat masanya..:D

Ok, ini disajikan kat korang beberapa gambar hasil dari Outing berkenaan ye. Telah berjaya menuntut sedikit ilmu dari beberapa sifu-sifu di Perak ini dan berjaya juga mendapatkan gambar yang diinginkan, walau menggunakan peralatan yang agak terhad..Jom tengok..:D

 fotografi hari raya

gambar foto raya

Outing Pra Raya 2012
Outing Pra Raya 2012

Terima kasih diucapkan kepada Ipoh Photographer & Talent kerana sudi menganjurkan Outing Pra Raya kali ni kerana memang best dan lengkap dengan makan dan minum lagi..waah..first time rasanya ada pihak penganjur siap sediakan makan minum dan juga cabutan bertuah..:D

Outing Retro 2

Jika pada Outing yang lepas, merupakan Outing Retro Vintage..kali ini juga merupakan tema yang sama dan dianjurkan oleh pihak yang sama. Kali ni agak bernasib baik disebabkan ada juga talent lelaki yang sudi untuk menjadi model pada hari berkenaan.

Outing ini diadakan di Jalan Tun Sambanthan, Ipoh pada 22 April 2012 yang lalu di mana dihadiri oleh lebih dari 20 orang photographer dari Ipoh dan sekitarnya. Temanya adalah Retro.Jom kita lihat antara gambar yang berjaya di snap pada hari berkenaan.

Tasek, Ipoh HDR Version

Foto ini ditangkap dan telah diedit untuk mendapatkan HDR dengan menggunakan single image sahaja. Cuaca pada waktu petang selepas hujan tu membuatkan saya rasa sesuatu apabila melintasi flyover tu selepas balik dari kerja. Kebetulan pada masa tersebut cahaya matahari masa tu sedang merah kekuningan..

Memang masa tu fikiran ingat kamera dirumah je masa tu..kelam kabut tukar baju semua dan terus gerak ke sana..sempat gak ajak kawan-kawan yang lain..nampaknya tiada yang berminat..so apa lagi..terus gerak, tetapi nasib tak menyebelahi saya nampaknya..sebuah kereta bergerak amat slow dan ada lori pula kt belakangnya….so terpaksa slow..nak potong masa tu orang sibuk balik kerja..so..inilah hasilnya..walaupun tak seberapa…tapi saya rasa puas hati..:D

Berikut merupakan gambar sebelum dan selepas bagi gambar ini ye..cuba lihat apa yang berbeza..:D