Memori Perkahwinan Akma & Abdullah

Pengantin kali ini adalah pasangan Akma dan Abdullah yang berlangsung di Batu Gajah, tak berapa jauh la dari Ipoh. Alhamdulillah, album dan frame telah selamat diberikan kepada pasangan ini pada masa yang ditetapkan. Outdoor pasangan pengantin ini bertempat di Taman Botani, Ipoh.

Sepanjang photoshoot pasangan pengantin ini, rasa seronok dan tak kekok sangat nak shoot sebabnya ada kawan-kawan pengantin yang sangat sporting dan juga pengantin tidak kekok untuk pose walaupun memang pada mulanya kekok sedikit, tapi kalau dah biasa, takde masalah lagi.

Jom kita lihat antara gambar-gambar yang telah diambil untuk pasangan ini.
Fotografi Perkahwinan 2016

Continue reading

Fotografi Perkahwinan Taiping

Majlis Resepsi : Zue’eina & Nawi

Memang agak lama juga tak update blog Fotocinta ini. Sibuk dengan editing dan juga kerja hakiki seharian. Apa pun saya akan cuba juga update untuk tatapan mereka yang ingin mendapatkan jurugambar perkahwinan mereka yang berpatutan di sekitar Ipoh ataupun di seluruh negeri Perak mahupun di seluruh Malaysia.

Majlis pasangan kali ini diadakan di Batu Kurau, Perak. Memang agak jauh daripada Ipoh, tetapi tetap sampai untuk mendapatkan shot-shot terbaik. Lokasi outdoor mereka memilih untuk shoot di Taman Tasik Taiping yang memang terkenal dengan lokasi yang sangat cantik untuk gambar-gambar perkahwinan. Memang tak dinafikan ramai jurugambar perkahwinan Melayu ataupun bangsa lain memang selalu buat photoshoot outdoor di Taman Tasik Taiping ini.

Pasangan kali ini adalah Zue’eina dan juga Nawi. Walaupun sebelum ke outdoor ni, tayar kereta saya pancit, tapi nasib baik la juga kedai tayar buka pada hari tersebut. Risau juga kalau tak dapat nak habiskan photoshoot outdoor mereka ini.

Alhamdulillah, album pun telah selamat diberikan kepada mereka dan mereka berpuas hati dengan kualiti yang diberikan. Kalau nak tengok contoh album, boleh rujuk page Contoh Album dan lihat sendiri album jenis bagaimana yang anda akan dapat nanti. Lain photographer, lain produknya, jadi terpulang kepada anda untuk memilih mana yang berkenan di hati.

Orait, jom kita tengok beberapa gambar eksklusif mereka sewaktu outdoor di Taman Tasik Taiping.
Fotografi Perkahwinan 2016

Continue reading

Fotografi-Perkahwinan-Perak

Memori Perkahwinan Ghani & Sue

Lama juga tak update blog Fotografi Perkahwinan ni, maklumlah sibuk dengan pelbagai kerja lain, sebabnya ada banyak blog lain juga. Apa pun, album untuk kali ini adalah bagi pasangan Ghani & Sue yang berlangsung di Pusat Infoternak Sg Siput (U), Perak.

Majlis memang meriah sekali, maklumlah keluarga beliau juga menyediakan perkhidmatan katering kepada mereka yang berminat untuk menempah, Restoran Ghulam Rasul daripada Teluk Intan didatangkan khas untuk menjamu para hadirin yang hadir pada hari tersebut.

Saya difahamkan, akad nikah sebenarnya sudah 3 bulan selesai dan majlis di pihak perempuan pun sudah selesai. Jadi jom kita tengok gambar-gambar menarik mereka.
Fotografi-Perkahwinan-Perak

Continue reading