Outing Majalah Raja Sehari 2012

Alhamdulillah, pada 16 Disember yang lalu telah berlangsung satu Outing Fotografi anjuran Majalah Raja Sehari yang mana ianya diadakan dengan kerjasama photographer-photographer dari Ipoh. Outing dimulakan dengan sesi taklimat oleh pihak penganjur. Pada mulanya pagi tu hari hujan, tetapi semuanya beransur cerah dan outing dimulakan pada jam lebih kurang 1030 pagi.

Outing pada kali ini adalah bertemakan Korean Style yang mana julung-julung kali diadakan di Ipoh. Terima kasih kepada pihak Majalah Raja Sehari yang sudi menganjurkan aktiviti seperti ini dan juga sudi ianya merupakan satu batu loncatan kepada photographer-photographer di Ipoh khususnya kepada jurugambar perkahwinan.

Sesi dimulakan dengan group photo dan seterusnya photographer dibahagikan kepada beberapa kumpulan mengikut talent yang ada. Apa kata mari kita lihat antara gambar-gambar yang sempat diambil pada outing pada kali ini.

Pakej Fotografi Perkahwinan Ipoh
Pakej Fotografi Ipoh
Outing Majalah Raja Sehari
Outing Fotografi Ipoh
Fotografi Perkahwinan Ipoh

pakej fotografi perkahwinan Ipoh

Outing Perak Arts Festival 2012 Anjuran Lensa Perak & Ipoh Photographer & Talent

Outing kali ni diadakan sempena event di Dataran Ipoh iaitu Perak Arts Festival yang diadakan pada 16 September 2012. Acara ini merupakan acara sampingan sebenarnya yang dibuat oleh mereka. So aku pun takde buat ape hari ni..so outing la untuk memenuhi masa lapang dan memenuhkan memori kad ni kan dan berjumpa kawan-kawan photographer lain.

pakej fotografi perkahwinan Ipoh

pakej fotografi perkahwinan Ipoh

pakej fotografi perkahwinan Ipoh

pakej fotografi perkahwinan Ipoh

So berikut merupakan gambar-gambar talent yang sempat diambil pada outing kali ni.Walaupun talentnya cuma 2 orang, tapi takpe lah..aku sebenarnya sekadar nak memeriahkan event kawan-kawan yang ada..:D Mungkin agak tak best pada mulanya disebabkan hujan yang turun pada awal pagi..

Untuk Pakej Fotografi Perkahwinan yang baru, akan diupload pada 1 Oktober nanti..jadi bagi yang nak menempah Pakej Fotografi tu..jangan la lambat-lambat..sebabnya harga yang ada sekarang korang takkan nampak lagi dah..kesemua pakej akan bertukar harga..:D Jadi kalau nak harga sekarang..cepatlah tempah untuk masa depan yang lebih cerah..hehhe..:D

Siapa yang ada di Ipoh tu, boleh la dapatkan pakej ni cepat ye..sekitar Ipoh pun boleh..takde masalah..Photographer Ipoh ni memang ramai..tapi adakah semuanya available? Itu kenalah tempah cepat kan? Jadi cuba korang try contact aku tengok kot tarikh korang tu masih available untuk dapat pakej yang harga murah ni??

fotografi perkahwinan Ipoh

Outing Gunung Lang Bersama Ipoh Photographer & Talent

Pada 8 September yang lepas, aku berkesempatan untuk join Outing anjuran Group Ipoh Photographer & Talent ni. Dah agak lama rasanya tak shoot talent yang ada di Ipoh..banyak sebenarnya..Tak tahu pula yang pagi tu, depa ada shoot juga bersama Nikon Club Malaysia yang mana banyak acara menarik yang aku tak tahu selama ni ada. Rugi betul la rasanya..Adeh..

So skang ni aku dah register..lepas ni boleh la join semua aktiviti Nikon Club ni..yes..

Ok lah..jom tengok hasilnya..tak banyak sangat aku edit..cuma ini je yang sempat..maklumlah..kebelakangan ini agak bizi nampaknya dengan banyak plak tugas dan juga tak lupa rumah terbuka sana sini..kan?

fotografi perkahwinan Ipoh

Facebook

fotografi perkahwinan Ipoh

fotografi perkahwinan Ipoh

Talent ni ada dua orang iaitu Sue dan juga Putri. First time juga shoot depa bedua ni..walaupun depa ni sebenarnya dah agak lama juga jadi talent untuk photographer ni…cuma aku je jarang join outing-outing yang ada..:D

Kepada mereka yang mencari photographer di sekitar Ipoh, boleh tengok Pakej yang ada kalau berminat untuk saya tolong anda abadikan memori perkahwinan anda menjadi sesuatu yang indah..:D