HDR Pasar Loken Atau Memory Lane, Ipoh

Pada 19 Februari yang lalu, aku berkesempatan ambil gambar di Pasar Loken atau Memory Lane Ipoh yang mana tempat ini amat femes dikalangan mereka yang nak cari barang-barang yang ‘rare’ atau lusuh..tu sebabnya kat sini juga dikenali sebagai Pasar Karat, tapi selalu depa panggil pasar Loken je. 

Hanya dibuka pada hari Ahad dari jam 7.30 pagi hingga waktu tengah hari sahaja..so jom enjoy..

Tasek, Ipoh HDR Version

Foto ini ditangkap dan telah diedit untuk mendapatkan HDR dengan menggunakan single image sahaja. Cuaca pada waktu petang selepas hujan tu membuatkan saya rasa sesuatu apabila melintasi flyover tu selepas balik dari kerja. Kebetulan pada masa tersebut cahaya matahari masa tu sedang merah kekuningan..

Memang masa tu fikiran ingat kamera dirumah je masa tu..kelam kabut tukar baju semua dan terus gerak ke sana..sempat gak ajak kawan-kawan yang lain..nampaknya tiada yang berminat..so apa lagi..terus gerak, tetapi nasib tak menyebelahi saya nampaknya..sebuah kereta bergerak amat slow dan ada lori pula kt belakangnya….so terpaksa slow..nak potong masa tu orang sibuk balik kerja..so..inilah hasilnya..walaupun tak seberapa…tapi saya rasa puas hati..:D

Berikut merupakan gambar sebelum dan selepas bagi gambar ini ye..cuba lihat apa yang berbeza..:D